Lihapiirakka Ohje
Tee täydellinen lihapiirakka uunissa tämän yksinkertaisen ohjeen avulla. Tässä lihapiirakka resepti sisältää täytteenä riisiä, jauhelihaa ja kananmunaa. Valmis 35 minuutissa!
1 pkt voitaikinaa
TÄYTE
800 g naudan jauhelihaa
1 keltasipuli
1 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
3 rkl maizenaa
1 muna keitettynä
0,5 dl kermaa
jauhettua maustepippuria
suolaa
1 muna voiteluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen työstämisen aloittamista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.
3. Valmistele täyte. Keitä riisi lihaliemellä maustetussa vedessä. Samalla keitä kananmunat 10 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla. Silppua kovaksi keitetyt kananmunat pieniksi paloiksi. Sekoita riisi, jauheliha, sipuli ja kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon mausteet ja kerma.
4. Kauli sulaneet taikinat ympyrän muotoon. Aseta toinen taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun ympyrävuokaan. Levitä täyte vuoan pohjalle taikinan sisään. Aseta toinen taikinalevy vuoan päälle kanneksi. Voitele reunat munalla ja nipistele reunat kiinni. Tee haarukalla pieniä reikiä kanteen.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kullankeltaista.
Tarjoile piirakka hieman jäähtyneenä ranskalaisten ja lihaliemen kera.
Valmistusaika: 35 minuutti
a Annosmäärä: 4
Helppo lihapiirakka ohje uunissa – täydellinen resepti
Lihapiirakka on suomalaisen keittiön klassikko, joka maistuu aina hyvältä. Tässä yksinkertainen lihapiirakka resepti, joka sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kokille. Valmistus alkaa raaka-aineiden valinnalla, ja tärkeintä on käyttää tuoreita ja laadukkaita aineksia. Tässä ohjeessa käydään läpi kaikki vaiheet, jotta saat täydellisen lihapiirakan uunista.
Lihapiirakan täytteet – monipuolisia vaihtoehtoja
Lihapiirakan täytteet ovat avain onnistuneeseen reseptiin. Perinteinen lihapiirakka uunissa valmistetaan usein jauhelihasta, sipulista ja mausteista. Suola, pippuri ja paprika antavat täytteille täydellisen maun. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, voit lisätä täytteisiin esimerkiksi porkkanaa, herneitä tai sulavaa juustoa, kuten cheddaria. Täytteet kannattaa paistaa etukäteen, jotta ne ovat kypsiä ja maukaita, kun piirakka laitetaan uuniin. Näin varmistat, että jokainen suupala on täynnä makua.
Taikinan valmistus – helppo ja nopea
Taikina on lihapiirakan perusta, ja sen valmistaminen on helpompaa kuin luulet. Tarvitset vain vehnäjauhoja, hiivaa, vettä ja suolaa. Aloita sekoittamalla hiiva lämpimään veteen ja anna sen aktivoitua muutaman minuutin ajan. Lisää sitten suola ja jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisa ja helppo käsitellä. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia ja jätä se kohoamaan tunniksi. Kun taikina on kohonnut, se on valmis kaulittavaksi ja täytettäväksi.
Lihapiirakan kokoaminen ja paistaminen
Kun taikina ja täytteet ovat valmiit, on aika koota lihapiirakka. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta puolet siitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täytteet tasaisesti taikinan päälle ja peitä ne toisella taikinalevyllä. Paina reunat tiukasti kiinni ja tee pintaan muutamia viiltoja, jotta höyry pääsee paiston aikana ulos. Paista lihapiirakka 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea. Tämä lihapiirakka ohje uunissa takaa rapean kuoren ja mehevä sisällön.
Tarjoilu ja säilytys
Anna lihapiirakan jäähtyä hetken ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät tasoittumaan. Lihapiirakka on herkullinen sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen myös tuoreen salaatin tai muun lisukkeen kanssa. Jos jäi yli, säilytä lihapiirakka jääkaapissa ja lämmitä se uudelleen uunissa tai mikroaaltouunissa. Tämä lihapiirakka resepti on täydellinen perheaterioihin, juhliin tai arkiseen ruokailuun.
Kokeile tätä helppoa lihapiirakka ohjetta uunissa ja nauti perinteisen suomalaisen herkun mausta!