Lammaspyörykät
Valmista herkulliset lammaspyörykät tomaattikastikkeessa. Helppo resepti, joka sopii 6-8 annokseksi. Tarjoile riisin tai kukkakaalicouscousin kanssa.
TOMAATTIKASTIKE
700 g kypsiä tomaatteja
5 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl kurkumaa ja juustokuminaa
½ tl kanelia
2 tl sokeria
LAMMASPYÖRYKÄT
1 keskikokoinen sipuli
500 g lampaan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 dl kuivattuja karpaloita
2 tl kurkumaa ja juustokuminaa
1 tl kanelia
suolaa ja mustapippuria
1. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja poista kova kanta. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja kuori ne.
2. Lämmitä isoa kattilaa liedellä ja lisää rypsiöljyä niin, että pohja peittyy. Lisää kattilaan kuutioidut tomaatit ja valkosipulit. Kuullota huolella, kunnes tomaatit alkavat pehmentyä.
3. Sekoita joukkoon mausteet ja tomaattimurska. Anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia, välillä sekoittaen.
4. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi kaikki lammaspyöryköiden ainekset.
5. Muotoile massasta noin 30 gramman painoisia pyöryköitä ja siirrä odottamaan. Jos et saa pyöryköistä tasaisen kauniita, varaa viereesi kulhoon vettä, jossa voit välillä kostuttaa kätesi.
6. Ruskista pyörykät pannulla öljyssä, jotta saat pintaan kauniin värin. Lisää pyörykät tomaattikastikkeeseen, jossa ne saavat kypsyä loppuun. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Tarjoile riisin tai kukkakaalicouscousin kanssa.
Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 6-8